lagers - Vlaanderen
Blank
Homepagina consumenten
Copyright
Onze organistatie
De redactie
Privacy Policy
Aanvraag toegang voor slagers tot het forum
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persbericht

Mini-onderneming Wokkie-Tokkie
van de Slagers-traiteursschool - Diksmuide
verzorgt catering voor CD&V Nationaal te Brussel

Toespraak van Minister-president Yves Leterme
Bertrand en zijn team van Wokkie Tokkie
Minister-president Yves Leterme, peter van Wokkie-Tokkie


De jongeren van vandaag zijn de bedrijfsleiders van morgen!

De Mini-onderneming is een project van de Vlaamse Jonge Ondernemingen in samenwerking met Voka, de Kamer van Koophandel van West-Vlaanderen. De jongeren van vandaag zijn de bedrijfsleiders van morgen. Vanuit deze optiek stoomt de Vlaamse Jonge Ondernemingen jaarlijks duizenden jongeren klaar voor het ondernemerschap.

Wokken is gezond Teamwork is de sterkte van een onderneming

De bedoeling van de mini-onderneming is de theoriekennis in de praktijk om te zetten. De maatschappij stelt almaar hogere eisen. Van werknemers en werkgevers wordt steeds meer verwacht. Iedereen moet zelfstandig, creatief en communicatief zijn. De leerkrachten proberen jongeren in de meest optimale omstandigheden naar de arbeidsmarkt te gidsen. Op zoek naar dat tikkeltje meer vinden de leerlingen via dit project vaker de weg naar het zelfstandig ondernemen. In een mini-onderneming leren de jongeren het bedrijfsleven kennen en ontwikkelen, zij heel wat persoonlijke vaardigheden. Zij kunnen vooral proeven van de praktische zaken die gepaard gaan met het opstarten van een eigen zaak. Het reilen en zeilen van de boekhouding, contacten leggen enz... Heel wat vaardig­heden zoals samenwerken, creatief denken en ondernemen, komen de vol­gende maanden uitgebreid aan bod.
Gedurende het ganse schooljaar runnen de leerlingen van het 6 e jaar met vol enthousiasme hun eigen bedrijfje “Wokkie-Tokkie”. Opmerkelijk is dat Vlaams minister-­president, Yves Leterme het peterschap op zich genomen heeft.
Behalve dat het streefdoel is om tienduizend wokschotels te verkopen, vooral over de mid­dag aan de leerlingen van de school, wil Wokkie-Tokkie ook wokbuffetten verzorgen op evene­menten en beurzen, en nieuwe wokgerechten ontwerpen. Een wokske is een portie rijst met vlees, verse groenten, kruiden en Oosterse specerijen die in de wok bereid werd. Er worden diverse variëteiten aangeboden tegen een vast bedrag van 1,50 euro per por­tie. Het wokteam tovert in een handomdraai een heerlijk gerecht uit de wokpan, en dit met markt­verse ingrediënten.

Lekker en gezond

Behalve vlees wordt ook gebruik gemaakt van vis en gevogelte. Het snelle bereiden op hoog vuur maakt dat smaak en vitaminen op­timaal bewaard worden, wat wok­ken niet alleen lekker maakt, maar ook gezond want van nature rijk aan Omega-3 vetzuur, essentieel voor de goede werking van heel het lichaam.

Wij verwachten U…

De mini-onderneming Wokkie-Tokkie zal ook de catering verzorgen op de “ openschooldag” van zondag 23 april a.s.

Vanaf 12 uur kunnen de bezoekers proeven van de heerlijke wokgerechten.

 Tot ziens…

Redactie:

Bertrand Vande Ginste, vakleraar Slagers-traiteursschool - Diksmuide

 
Footer
Samenwerking met de Slagersbond van Gent en omliggende

Vermaele Projects - Studio webdesign Contacteer ons hier! Ontwerp & Design Contacteer ons hier