lagers - Vlaanderen
Blank
Homepagina rubriek links
Hier de links naar websites over en met recepten.
Alles over en met vlees.
Onderwijs voor de slagerij
Toeleveringsbedrijven aan de slagerij.
Bedrijven waar U materialen kan vinden voor in de slagerij - traiteur.
Overjeidsinstanties
Als wat U wilt weten voor het starten van uw eigen zaak kan U hier raadplegen.
Deze belangrijke informatie eerst even doornemen alvorens U van start gaat!
Hier een waaire aan informatie om te starten via de website van UNIZO.
Starten als zelfstandige in bijberoep, hier al de informatie op een rij !
Aanvraag vergunning voor slager-spekslager
Uw marktgebied onderzoeken via statistieken kan U hier !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Slager - spekslager - traiteur een ambachtelijk vak met toekomst !

Vakwedstrijd voor Slagers tijdens de opendeurdag in Syntra midden Vlaanderen met een primeur: Vleesoliebolletjes voor bij de aperitief

 
Reportage

Op zondag 26 maart 06

was het terug zover, de open- deurdagen in Syntra midden-Vlaanderen. Deze school bij vele slagers gekend van vroeger onder de naam IMOV (instituut voor midden- standsopleiding)


In samenwerking met de verenigde vleeshouwers van Gent en omliggende, die van deze gelegenheid gebruik maakten om een vakwedstrijd voor slagers te organiseren!

Primeur voor Vlaanderen!
De primeur voor Vlaanderen: Vleesoliebolletjes
Vleesoliebolletjes

Deze lekkere oliebolletjes van vlees
worden gefrituurd en daarna als aperitiefhapje geserveerd en dit met een
pittig satésausje om uw vingers van
af te likken. Deze nieuwe primeur is direct in de smaak gevallen van het aanwezige publiek. Het smaakt zeker naar nog!

De heer Ferdinand Schaetsaert leraar in de slagerijafdeling verraste ons met een primeur voor de Vlaamse markt: Vleesoliebolletjes!

Het bakken van de vleesoliebolletjes

Deze recepten kunt U raadplegen op het
private gedeelte voor leden van Slagers-Vlaanderen.

Verder werden er nog meer lekkere hapjes geserveerd die bereid werden door de leerlingen.
De leerlingen van de slagerijafdeling in de weer met het bereiden van lekkere hapjes voor het aanwezige publiek.  De leraares Evi Bauwens begeleid haar leerlingen bij het bereiden van de nodige hapjes.
Het aanwezige publiek kreeg ondertussen de nodige uitleg van de leraren
Ferdinand Schaetsaert, Michel Huyghe, Freddy van Hoecke en Eva Bauwens.
De leraar Michel Huyghe verstrekte de nodige informatie naar het publiek toe.  Na het bezoek en het proeven van de lekkere hapjes kon het publiek verder om de andere lokalen en beroepen te bezoeken.

De vakwedstrijd voor slagers
De verenigde vleeshouwers van Gent en omliggende zijn de mensen die deze vakwedstrijd mogelijk maakten.
Een streling voor het oog!
De ingezonden schotels waren een streling voor het oog en lieten ook menig bezoekers watertanden.
Slagers en leerlingen lieten op die wijze zien dat ze met liefde voor hun vak deze prachtige schotels maakten.
De afwezige slagers hadden ongelijk en lieten de kans liggen om zich te bewijzen naar de buitenwereld toe als vakman!

Een prachtige schotel met een zeer mooie uitstraling van vakmanschap

Gekoelde toonbank met de ingezonden schotel.
Hier een paar prachtige schotels die in de prijzen vielen.
Gourmetschotel A   Fondueschotel A
Gourmet B   Gourmet C
Gourmet D   De prijsbekers


Deze wokschotel was een streling voor het oog en zeker een opsteker voor menig collega's.
Nogmaals het bewijs om niet stil te blijven zitten, U verder te vervolmaken via de cursussen die gegeven worden tijdens het jaar in de verschillende leercentra van ons land.
Enkel op die wijze kan men inspelen op de nieuwste trends en smaken.

Ik wil wel vermelden dat dit maar een kleine selectie was van de ingezonden schotels en de andere kandidaten ook een pluimpje verdienen voor hun inzet.

Prachtige Wokschotel volgens de laatste nieuwe werkwijze

Langs deze wil ik nogmaals benadrukken dat er nog steeds mensen zijn die tijd en inspiratie vinden om het ambachtelijke vak van slager te promoten. Het is dan ook mijn plicht om het bestuur van de verenigde Vleeshouwers van Gent en omliggende te feliciteren met hun initiatief en in het bijzonder de Heer Hilaire Bauwens voorzitter van de Gentse slagersbond en de organisatie van Delekatesseslagers.
Ook de leraren & leerlingen van de Syntra en de deelnemende kandidaten verdienen mijn waardering voor hun inzet om de buitenwereld te laten zien dat er nog vakmensen zijn die alle dagen starten met liefde voor hun vak.

 © Reportage gemaakt door,

Logo klein

 
Footer
Samenwerking met de Slagersbond van Gent en omliggende

Vermaele Projects - Studio webdesign Contacteer ons hier! Ontwerp & Design Contacteer ons hier