lagers - Vlaanderen
Blank
Weet U dit al over voeding
Blindengeleidehond mag beperkt binnen in voedingszaken
Samenvatting van gezonde bacteriŽn
Slechte BacteriŽn houd er rekening mee !
SChimmelgiffen en wat moet U weten?
Vlees is gezond voor de mens hier de medische uitleg samengevat.
De stukken van het varken met uitleg
De stukken van het rund met uitleg
Kalfsvlees met uitleg stukken
Lamsvlees en zijn stukken
De E-nummers en hun waarde
De jachtkalender tot 2008 kan U hier raadplegen.
Gevogeltevlees en eieren zijn niet gevaarlijk voor consumptie in BelgiŽ
Vitamines en miniralen de uitleg hier!
Het samenvattende verhaal over het ontstaan van de microbiologie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Weet je dit ?
De 5 sleutels
voor veilig voedsel
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
U en uw koelkast !
Maak uw keuze hier pijltjepijltje
 
 
 
 

Smiley voor horeca in 2008

 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Halve en hele waarheden over veilg voedsel
Bederf je
zomerkamp niet
Eieren en gevogeltevlees
Maak uw keuze hier pijltjepijltje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voedingsmiddelen kiezen wanneer men allergisch is
Veilig voedsel ook U
werkt eraan mee !
Goede landbouwpraktijken op het vlak van voedselveiligheid
Maak uw keuze hier pijltjepijltje
 
 
 
 
 
 
42 vragen over melk
Maak uw keuze hier pijltjepijltje
 
 
 
 
 
 
 
 
Barbecue kan gezond
Virtuele boerderij
Maak uw keuze hier pijltjepijltje
 
 
 
 
 
Hier veel informatie beschikbaar!
De vijf sleutels voor veilig voedsel van het FAVV
Waarom?
Rauw voedsel, vuil water en ijs kunnen besmet zijn met gevaarlijke micro-organismen en chemische stoffen. Giftige chemische stoffen kunnen worden gevormd in beschadigd en beschimmeld voedsel. Het
risico hierop kan worden verminderd door je voedsel zorgvuldig uit te zoeken en eenvoudige maatregelen te nemen als wassen en schillen.


Lees meer >>hier<<
Waarom?
Op rauw voedsel en dan vooral
vlees, kip of vis en in hun sappen kunnen gevaarlijke micro-organismen zitten.
Deze micro-organismen kunnen tijdens het klaarmaken andere levensmiddelen besmetten (bijvoorbeeld rauwe groenten).
Waarom?
Als je producten goed opwarmt, worden bijna alle gevaarlijke microorganismen gedood.

U en uw koelkast, de temperatuur beheren en controleren is een must! U en uw koelkast
Hij is onmisbaar in uw keuken.
Hij is een dagdagelijks deel van uw gezin. Maar hoe goed kent u uw koelkast?
Deze schitterende uitvinding voor uw comfort en voedselveiligheid is eigenlijk nog niet zo oud. Maar hoe bewaarde men vroeger dan oedsel, voor de koelkast bestond?
’s Winters werden stukken ijs losgekapt uit bevroren vijvers en in ijskelders bewaard. Het principe
bestond erin ijsblokken te bewaren in gaten in de grond die afgesloten werden met een isolerend deksel. Afwisselend werden hierin lagen ijs en lagen stro gelegd. Omdat koude lucht daalt bleven die ijskelders koud en kon het ijs bewaard worden tot de zomer.

Smiley voor de voedingssector die start vanaf begin 2008

Zie nieuwsbrief Mei 08 FAVV

De horecasector stapt als eerste in dit systeem. De sector beschikt over een door het FAVV goedgekeurde autocontrolegids en is er klaar voor.
Bovendien is deze bedrijfssector met een zestigduizendtal operatoren zelf vragende partij voor het ontwikkelen van een middel dat aanzet tot een snelle invoering van de autocontrole
en de erkenning hiervoor.
De eerste smileys zulen uitgereikt worden vanaf januari 2008. In een latere fase kunnen andere sectoren aansluiten.
Vandaag staan reeds een aantal
OCI’s in de startblokken, klaar om op vraag van de sectoren de autocontrolesystemen
te certificeren.

Eieren en vers gevogeltevlees

Bederf je zomer niet :

Zomercampagne 2007
opnieuw van start !

Zomercampagne federaal voedselagentschap 2006

Bedref je zomerkamp niet folder Halve en hele waarheden over veilig voedsel
Voedingsmiddelen kiezen wanneer men allergisch is ? Veiligheid van het voedsel werk eraan mee.
Landbouw en voedselveiligheid
42 vragen over melk Voedselagentschap
Varkenshouderij Barbecue het veilig en ook gezond
Logo klein    
 
 
Footer
Samenwerking met de Slagersbond van Gent en omliggende

Vermaele Projects - Studio webdesign Contacteer ons hier! Ontwerp & Design Contacteer ons hier